Menu

Uw Unieke Vingerafdruk op het Internet, Fingerprinting.

U heeft een vingerafdruk, u bent uniek.

Vingeradruk

Uw computer en uw browser mogen dan wel "gewoon zijn", en lijken op elke andere computer. Maar. Er zijn geen twee computers op deze aarde die exact de dezelfde inhoud hebben.

Een gedeelte van uw computer instellingen wordt doorgegeven als u een webpagina opvraagt, maar een website kan ook extra informatie opvragen. Naast uw IP adres worden nog een aantal zaken bekend gemaakt. Het type en versie van de browser (user-agent), de geaccepteerde taal en een reeks van andere gegevens. Daarnaast kan een website de beschikbare plugins en geinstalleerde lettertypen opvragen, via javascript of via Flash. Iedere PC heeft extra, door programmas geinstalleerde letterypes, het aantal lettertypen varieert per pc...

Bekijk uw unieke Internet VingerAfdruk

Op het moment dat u "het Internet opgaat",is de data die door uw software kan worden doorgegeven aan websites verschillend van de data van anderen. Controleer het met deze pagina: Cover Your Tracks van de Electronic Frontier Foundation Er is geen interactie door middel van Cookies of SuperCookies nodig om u toch te herkennen.

Wat te doen, als u niet geidentificeerd wilt worden dmv vingerafdrukken?

De gebruikte technieken zijn normale browser mogelijkheden. Alles uitschakelen zou er voor kunnen zorgen dat sommige websites niet meer goed werken en u laat zien dat u mogelijkheden blokkeert. Er zijn echter slimme plugins voor browsers, die de gebruikte data niet blokkeren, maar de data willekeurig een beetje wijzigen als u begint met surfen. Dan bent u wel uniek en gedurende uw surf sessie te herkennen, maar de volgende keer dat u uw browser start, krijgt u een nieuwe "willekeurige uniek-heid."

UP