Technische Achtergonden van het CMS

Terug naar: Het Municate CMS

De opbouw van het CMS

Het Municate CMS is opgebouwd uit een aantal elementen. Allereerst is er het uiterlijk, "het design". Dit wordt bepaald door het CSS, het "cascading style sheet". Met behulp van dit stylesheet, worden de font types en grootte, de kleuren, achtergond plaatjes en zelfs de lay-out voor het grootste deel bepaald. Dit CSS bestand is eenvoudig te wijzigen, zodat als u een keer een nieuw uiterlijk voor uw site wilt, dit heel eenvoudig te realiseren is. Mocht u geinteresseerd zijn kijk dan eens in de bron code van deze website. U vind hierin geen verwijzingen (behalve die naar het CSS bestand) die direct iets zeggen over het uiterlijk van de site.

Het php script

Ten tweede, het php script wat de html genereert. De html die dan wordt vormgegeven door het CSS. De html die "uit het CMS" komt maakt gebruikt van de UTF (unicode) karakter set, de meest universele karakter set die er op dit moment is. U beschikt hierdoor over een breed scala aan (wiskundige) symbolen, maar ook over de letters en symbolen van vrijwel alle talen van de wereld, van Chinees, Russisch, Japans, Koreaans en Arabisch tot aan minder bekende talen zoals Georgisch.

Het administratie programma

Het administratie programma is beschermd door een gebruikers naam en wachtwoord. Met dit programma beheert u de inhoud van uw website, en kunt u de instellingen van uw site aanpassen.

De database

In de database bevinden zich de teksten van uw website, maar ook de instellingen van uw website. U kunt deze database downloaden, en ook back--uppen. Het php-script haalt de gegevens uit deze database, om deze uiteindelijk als html naar de browser te sturen.

Terug naar: Het Municate CMS

Municate Webdesign CMS
Municate
Webdesign