De Elementen van het Municate CMS Systeem

Deze pagina beschijft de verschillende elementen van het CMS, zodat u kunt kennismaken met de mogelijkheden én onmogelijkheden van het systeem.

Allereerst is er de pagina. Deze pagina dient als plaatshouder voor de diverse pagina elementen die hier beneden beschreven worden. Als u een nieuwe pagina aanmaakt, kunt u de volgende informatie opgeven; de titel, de link tekst (voor het menu) de meta beschrijving en de plek in het menu. Kijk bij de SEO pagina's over het belang en gebruik van deze stukjes informatie.

1. De Paragraaf

image-14.jpg 1. De Paragraaf

De paragraaf zal waarschijnlijk het meest gebruikte element zijn wat u aan uw pagina's zult toevoegen. Ik heb er bewust voor gekozen om u iedere paragraaf apart te laten invoeren. Dit helpt u om uw pagina gestructureerd op te bouwen. Dit is belangrijk, niet alleen voor de manier waarop uw bezoekers lezen, maar ook belangrijk voor de interpretatie door zoekmachines van uw informatie. U kunt aan de pagina een illustratie of foto toevoegen, en deze links of rechts in de paragraaf laten uitlijnen. Zie het portret in deze paragraaf. Deze illustratie kunt u van uw pc uploaden, en zal automatisch worden verkleind als deze te groot is. De paragraaf is vervolgens op de juiste plaats te zetten in de pagina, en kan van boven naar beneden of andersom worden verschoven. Ook kan een paragraaf eenvoudig naar een andere pagina worden verplaatst.

2. De Ongeordende Lijst

 • Dit is een
 • ongeordende lijst.
 • Een lijst
 • met puntjes ervoor.
 • Gewoon om de
 • dingen even op
 • een rijtje
 • te zetten.

De "ongeordende" lijst, gewoon om de dingen op een rijtje te zetten. Deze lijst kunt u ook in de juiste volgorde plaatsen op de pagina, en verplaatsen van pagina naar pagina. Net als de geordende lijst hier beneden.

3. De Geordende Lijst

 1. In plaats
 2. van puntjes
 3. nu met automatische
 4. gegenereerde nummers
 5. ervoor.
 6. Voor de rest
 7. hetzelfde als
 8. de ongeordende lijst

4. Een Foto of Illustratie

U kunt vanaf uw PC een foto of illustratie uploaden, en deze zal automatisch worden verkleind indien deze groter is dan dat u heeft opgegeven bij de instellingen van uw website. Meestal zal deze instelling gebaseerd zijn op het template van uw website. Hieronder een foto van een huwelijks paar uit het dorp waar ik woon. Het hoeft overigens geen foto te zijn, het kan ook gewoon een illustratie zijn om de site te verfraaien.

Het Huwelijk

Het Huwelijk

5. De Foto Gallerie

Een foto gallerie is een reeks foto's die door middel van een java-script aantrekkelijk worden weergegeven. U kunt zoveel galleries toevoegen aan aan pagina als u maar wilt. Nadat u een gallerie heeft aangemaak met het administratie programma, kunt u op eenvoudige wijze foto's aan de gallerie toevoegen en weer verwijderen. De foto's worden automatisch van een thumbnail (klein voorbeeldje) voorzien. Zie voor voorbeelden de aparte pagina die ik hiervoor heb aangemaakt.

6. Het Artikel

Een artikel is een pagina in een pagina. U kunt hier informatie kwijt die niet belangrijk genoeg is om een eigen plaats in de menu structuur van de site te krijgen, maar wel belangrijk genoeg om te vertellen. U zou bijvoorbeeld een gewone pagina kunnen aanmaken, en daarin 20 of meer arikelen met achtergrond informatie kunnen stoppen. Dit is handig om de aandacht van uw lezer niet af te leiden van de hoofdzaken die wilt vertellen, en toch de informatie hongerigen tevreden te stellen. Zo kunt u, bijvoorbeeld door 5 pagina's met ieder 30 artikelen te maken, een enorme hoeveel informatie overzichtelijk kwijt, en toch de hoofdzaken van uw site blijven benadrukken. En dat, lees straks maar in de SEO sectie, kan u een belangrijke voorsprong ten opzichte van uw concurrenten geven.

Hieronder enkele voorbeelden van artikelen.

Technische Achtergonden van het CMS

Samenvatting: Een korte beschijving van de technische structuur van het Municate CMS. Lees: Technische Achtergonden van het CMS

De UTF-8 karakter set

Samenvatting: Met de UTF-8 karakter set kunt u bijna alle talen ter wereld weergeven, maar ook veel (wiskundige) symbolen gebruiken. Lees: De UTF-8 karakter set

Interesse in een nieuwe website? Neem contact op dmv het email formulier.

Municate Webdesign CMS
Municate
Webdesign