De Link Pikorde & Het Traditionele Ranking Syndroom

Deze titel kan zo op een Harry Potter boek :) Tijdens mijn website "avontuur" met de zzp'er (zie voorpagina) zag ik een bepaald patroon in de zoekmachine resultaten, de ranking. En mocht u ook in de categorie zzp, freelancer of soortgelijk vallen kijk dan even met me mee; De zoeker begint bij Google. De zoeker voert uw vakgebied in, en ziet dan vaak dit: Allereerst een beroeps vereniging, daarna een wiki pagina, en daarna portals, startpagina's en hier en daar een opleiding. Portals zijn sites die wat informatie over uw vakgebied hebben, en daarnaast doorverwijzen naar, bijvoorbeeld, u. Deze portals vragen soms een bijdrage om u op te nemen in hun bestand.

In de eerste 20 zoekmachine resultaten zult u betrekkelijk weinig conculega's tegenkomen. Slechts een paar dringen door op pagina één of twee. Het landschap veranderd als u uw vakgebied én een plaatsnaam als zoektermen gebruikt. Meer competitie. Google maps gaat zich er misschien mee bemoeien, telefoonboeken of andere gidsen doen erg hun best, en degenen met een plaatsnaam in hun domein naam doen het dan vaak niet slecht.

Meer dan een Visitekaartje

Ik loop het gevaar om juist voor uw vakgebied de plank helemaal mis te slaan met mijn zeer algemene verhaal, maar dan hoop ik dat u toch meedenkt en aanvoelt wat ik bedoel. Ik vermoed dat als u de conculega's uit de bovenstaande paragraaf eens nader bekijkt, dat deze wat meer hebben gedaan met hun website dan noodzakelijk zou zijn om zichzelf bekend te maken. Ze hebben meer dan een visitekaartje op het net.

Uw uitdaging : Doorbreek de Pikorde!

Het is geen kwestie van keywords op de juiste plek zetten, en dan omhoogschieten in de zoekmachine resultaten. Natuurlijk zult u wel de basis van SEO zich enigszins moeten hebben eigengemaakt, maar dat is slechts het begin. Maak meer dan een visitekaartje of uithangbord. Maak eens een paar extra pagina's met originele inhoud over uw vakgebied. Daarmee doorbreekt u de pikorde. Dan zou u zomaar eens een portal-achtige zoekmachine ranking kunnen krijgen. En daarom is een CMS zo handig. U kunt bljven aanvullen en wijzigen. Reageren op de actualiteit. Het vergroot uw bereik (het aantal bezoekers) en dus ook uw klantenkring.

Als u er aan toe bent om de pikorde te doorbreken, stuur eens mailtje. Een Municate Webdesign CMS geeft u de mogelijkheden.

Municate Webdesign CMS
Municate
Webdesign